Upaljeno žuto upozorenje! U Hrvatsku stiže drugi toplinski val, evo gdje će biti najgore

U Hrvatskoj će danas biti pretežno sunčano i vruće. Uz umjerenu, rijetko i povećanu naoblaku mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u Lici, Posavini te na srednjem i južnom Jadranu, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, slabjet će u drugom dijelu dana, a na srednjem i južnom dijelu prolazno okrenuti na jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 29 do 34 °C, u gorju između 24 i 28 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju će biti još toplije – sunčano uz mjestimice malu, poslijepodne i umjerenu naoblaku. Poneki popodnevni pljusak moguć je uglavnom na istoku unutrašnjosti i u gorju. Vjetar na kopnu slab.

Na Jadranu ujutro umjerena bura, danju slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar uz obalu, a sjeverozapadni na otvorenom moru. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, duž obale i na otocima između 22 i 26 °C. Najviša dnevna od 30 do 35 °C.

U Zagrebu danas većinom sunčano i vruće uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura oko 32, u okolnom gorju između 24 i 26 °C. Sutra sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 20, a najviša dnevna oko 33, u okolnom gorju oko 26 °C.

Upravo u nedjelju kreće početak novog ciklusa toplinskih valova za koje je DHMZ izdao žuto upozorenje. Dakle, cijeli idući tjedan bit će pakleno vruć.

Ovaj val vrućine će zahvatiti ne samo Hrvatsku već i ostatak Europe. Najgore će biti u Engleskoj, gdje se prognoziraju temperature slične onima prošlogodišnjima koje su dosezale i do 39 stupnjeva Celzijeva.

Velika prognoza: Donosi li kolovoz ljeto u punom smislu riječi?


Komentari