UPALJEN METEOALARM! Sunčani dani nisu dugo potrajali, već danas nam stiže velika promjena vremena

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

Sunčano vrijeme potrajalo je tek nekoliko dana, a već u utorak popodne sjeverozapad zemlje očekuju pljuskovi, u noći na srijedu i obilna kiša, stoga je na snazi i Meteoalarm koji upozorava na pljuskove praćene grmljavinom, piše N1.

U Zagrebu ujutro većinom sunčano, na širem gradskom području moguće uz kratkotrajnu maglu. Od sredine dana jači razvoj oblaka, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, a navečer i u noći na srijedu naoblačenje i kiša. Popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak koji će brzo okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U većem dijelu Hrvatske nakon sunčanog jutra, dnevni razvoj oblaka, a od sredine dana u zapadnim predjelima lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Zatim navečer i u noći na srijedu naoblačenje sa zapada te kiša. Vjetar slab do umjeren, na istoku sjeverozapadni, u gorju jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C.


Komentari