‘UKLJUČIO JE ROTACIJU I SIRENE’ Uspaničeni muškarac trubio policajcu da mu pomogne, njegovu gestu pamtit će dok je živ

Policija. Ilustracija (Foto: Pixabay)

Pohvala jednog novopečenog oca stigla je na e-mail adresu zagrebačke policije. Tako je divna priča s početka ovog mjeseca dobila svoj epilog.

‘NEMA TIH NOVACA ZA KOJE BIH OPET ŽIVJELA U ZAGREBU’ Ostati u metropoli ili preseliti na selo pitanje je sad: ‘Tu sam se zrodil, tu se bum i zgasil’

Sve se zbilo u petak, 5. svibnja, kad je već počela poslijepodnevna prometna gužva. Oko 14:40 sati policajac Josip bio je na dužnosti, te je stao na crveno na semaforu na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu.

Na križanju Radničke i Heinzelove primijetio je da automobil pored njega trubi, te se vozač okrenuo prema policajcu kako bi zatražio pomoć. Na suvozačevu mjestu nalazila se rodilja, a vozač je glasno povikao: “Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je!”

Zamolio je tako policajca da mu pomogne, na što je on brzo reagirao te uključio svjetlosne i zvučne signale kako bi zajedno s obitelji u automobilu krenuo probijati se kroz prometnu gužvu.

Dolaskom pred bolnicu podigla se rampa, automobil s rodiljom sigurno je ušao unutra, a policajac je stigao jedino glasno uzviknuti “Sretno!”. Iako nije bio siguran je li netko to čuo, otišao je zadovoljan jer je uspio pomoći budućim roditeljima u ovim za njih najvažnijim trenucima, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Obitelj je dočekala svoje prvo dijete i to samo 20 minuta nakon što su stigli u bolnicu. Na svijet im je stigla djevojčica, a 20 dana kasnije, kad su se emocije smirile a dijete smjestilo u toplini obiteljskog doma, otac djeteta odlučio je putem e-maila pohvaliti policajca koji mu je pomogao.

“S pohvalom su upoznate sve ustrojstvene jedinice Policijske uprave zagrebačke, a što je inače praksa naše policijske uprave, cijenimo kada naši policijski službenici ponosno, odgovorno i zakonito obavljaju sve svoje zadaće i vodimo brigu da to doznaju svi koji su dio tima zagrebačke policije”, zaključili su iz PUZ-a.


Komentari