UKLJUČENI EUROPOL I INTERPOL Saznalo se otkuda lažne dojave o bombama u Srbiji

Srpska policija (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Pripadnici MUP-a Srbije, Uprave kriminalističke policije, u suradnji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal i Višim državnim odvjetništvom, Posebnim tužiteljstvom za suzbijanje visokotehnološkog kriminala identificirali su ukupno 19 e-mail adresa s kojih su stizale prijeteće poruke o postavljenim bombama na raznim lokacijama u Srbiji, piše Nova.rs.

Identificirano je ukupno 19 e-mail adresa; 18 Gmail adresa i jednu ProtonMail e-mail adresu s kojih su stizale prijeteće poruke o bombaškim napadima na raznim lokacijama u Srbiji.

Utvrđeno je da je osam takvih prijetnji stiglo iz Poljske, četiri iz Gambije, dvije iz Irana i Nigerije te po jedna iz Ukrajine, Slovenije i Rusije, priopćeno je u srijedu navečer iz MUP-a.

S obzirom na to da se radi o stranim državljanima koji ne žive u Srbiji, u tijeku je međunarodna razmjena podataka između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preko Europola i Interpola, s nadležnim tijelima Švedske, Litve, Švicarske, Rusije i Mađarske, kao i s Googleom.


Komentari