Uhićen poznati trgovac luksuznih vozila: Prodavao aute nogometašima, odvjetnicima, poduzetnicima, kriminalcima

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jutros u zoru policija je upala u niz objekata na području Zagreba i zagrebačke Županije, te uhitila nekoliko pojedinaca.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u Donjoj Bistri kuću je ogradila interventna policija te su navodno tražili dokumentaciju. Iz policije je pak rečeno kako je u tijeku finalizacija velike akcije razbijanja međunarodne grupe utajivača poreza na uvozu luksuznih automobila najviše klase.

U akciji je uhićeno desetak osoba, a tijekom dana trebalo bi provesti niz pretraga većega broja poslovnih prostora. Neslužbeno, policija sumnja kako su osumnjičenici koristili tzv. metodu nestajućega trgovca kod uvoza luksuznih automobila s područja zemalja EU-a. Dakle u RH bi registrirali niz tvrtki u koje su stavljali tzv. fikus direktore, te utajivali PDV, a dio izvlačili u gotovini iz tih tvrtki.

Kako neslužbeno doznajemo, policija je jutros kao vođu grupe osumnjičila Ivana Bašića zvanoga Inja (48) osobu poznatu kao trgovca luksuznih automobila s kojima su se povezivale mnoge poznate osobe.

Naime, prema našim izvorima Bašićeve automobile vozio je niz hrvatskih nogometnih reprezentativaca, poznati odvjetnici, poduzetnici, ali i osobe iz krim miljea.


Bašić je krajem devedesetih bio optužen kao dio skupine pukovnika Željka Maglova u Splitu, a zbog krijumčarenja automobila, no od tada je svoj posao legalizirao te postao jedan od najpoznatijih dobavljača luksuznih automobila u državi.

Godine 2012. nepoznata osoba je kao znak upozorenja Bašiću bacila ručnu bombu na kuću koju ima na Knežiji. U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a počinitelj nikada nje otkriven.

Komentari

loading...
-->