Uhićen napadač iz tramvaja: Zovu ga Naci Đuro i slavi Hitlerov rođendan

Facebook

Uhićen mladić koji je vikao ‘Sieg Heil’ te suzavcem napao putnike.

U četvrtak 5. listopada, nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati ‘Sieg Heil‘, saznaje portal Lupiga.

Mladić je nakon toga je ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, a nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis.

Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je van, a pri izlasku iz tramvaja “zahvaljujući” putnici koja ga je upozorila na “ponašanje”, silovito je udario glavom u okvir vrata.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja.

Radi se o Ivanu Đuriću, koji je poznat i pod nadimkom Naci Đuro i Đuro Baraba.

Đurić je rođen 1991. godine i od ranije je poznat policiji, a o njemu možda najbolje govori činjenica da je sam javno objavio izdanu mu policijsku potvrdu o privremenom oduzimanju oružja sa svim svojim osobnim podacima.

Đurić je ujedno i junak dokumentarnog filma “Ispred zastave” iz 2016. godine redateljice Sanje Bistričić.

Evo kako je opisan: “Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca.”

Na njegovom profilu isto se tako puno može saznati. Naime piše kako radi kao grobar u koncentracijskom logoru Auschwitz, slavi Hitlerov rođendan i 10, travnja, neobičan mladić, nema što!


Komentari