UGUŠEN PROSVJED Demokratskog fronta u Podgorici: Tražili novu vladu, a ozlijeđeno 40 osoba (VIDEO)

Screenshot/Youtube

Nekoliko tisuća prosvjednika sukobilo se s policijom kada su im javili da u zgradu Skupštine ne mogu ući na glavna vrata.  

Prosvjed koji je organizirao oporbeni Demokratski front oko 22 sata prerastao je u sukob građana i policije. Nakon što im policija nije dozvolila ulazak u zgradu Skupštine i Vlade, nekoliko tisuća prosvjednika na policiju je nasrnulo bocama, kamenjem, bakljama i suzavcima. Policija je na njihove napade reagirala topovskim udarima i suzavcima, a ozlijeđeno je oko 40 osoba, prenosi Index.hr.  

Odgovor sigurnosnih snaga došao je nakon što su ih demonstranti napali, naglasio je Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević. Prosvjednici su tražili ulaz u skupštinu na glavna vrata, što su iz parlamenta odbili iz sigurnosnih razloga i predložili im da uđu na sporedna. To je očito naljutilo okupljene oporbenjake, pa su nakon toga nasrnuli na policiju.

Demokratska fronta je prosvjedom tražila ostavku presjednika Vlade i Skupštine i formiranje prijelazne vlade. Policija je privela više osoba, među kojima je i zastupnik Demokratskog fronta, Andrija Mandić, jedan od glavnih organizatora prosvjeda. Na ulicama Podgorice danas je mirno.

 

 


Komentari