Ugrožen hrvatski stil života: Ograničava se i ispijanje kave

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL/ Ilustracija

Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporučenu brojku do 100 osoba, uključujući zaposlenike te higijenske standarde, stoji u priopćenju.

U istom priopćenju ponavljaju se i obavijesti koje se tiču zatvaranja škola i tvrdi se kako roditelji djece rane i predškolske dobi te učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda koji ne mogu osigurati čuvanje, mogu dovesti djecu u pripadajuće odgojno obrazovne ustanove.

S druge strane, kulturne ustanove, kina i druga mjesta okupljanja trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za higijenske standarde i brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.

Do daljnjeg se otkazuju sve sportske priredbe i natjecanja, a sportski objekti u gradu Zagrebu koristiti će se samo za treninge vrhunskih sportaša uz pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa, a korištenje objekata za rekreaciju i edukaciju nije dopušteno do daljnjega.


Komentari