(UŽIVO) Ugledni stručnjak odgovara na sva pitanja o koronavirusu

Zet.hr

Jedan od najistaknutijih europskih virologa i mikrobiologa dr. Giorgio Palù održava u Zagrebu predavanje o najnovijim spoznajama o koronavirusu, kojeg organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.

Predavanje se održava u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s Međunarodnim društvom primijenjenih bioloških znanosti (International Society for Applied Biological Sciences – ISABS), najavljeno je u četvrtak iz Ministarstva.

PRATITE UŽIVO:

Na skupu su i vodeći hrvatski znanstvenici i liječnici koje su u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja uvodno pozdravili ministra dr. Radovana Fuchsa te dr. Dragana Primorca, predsjednika ISABS-a.

Prof. Palù posebno će se osvrnuti na strukture SARS-CoV-2 virusa, novosti vezane uz prijenos koronavirusa, specifičnosti imunološkog odgovora organizma, nove dijagnostičke i terapeutske iskorake u borbi protiv koronavirusa, na razvoj i učinkovitost cjepiva, funkcioniranje sustava obrazovanja tijekom pandemije izazvane koronavirusom i dr.

Talijanski znanstvenik dr. Palù jedan je od najistaknutijih europskih virologa, bivši dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Padovi, profesor na Sveučilištu Temple, Philadelphia, SAD, te predsjednik Europskog društva virologa (2013. – 2019.).

 Objavio je više od 500 znanstvenih publikacija iz područja virologije i mikrobiologije, vlasnik je mnogobrojnih patenata iz područja dijagnostike virusnih i bakterijskih bolesti, proizvodnje viralnih i neviralnih vektora za potrebe genske terapije te razvoja cjepiva.

Predviđeno trajanje je sat i 30 minuta.


Komentari