Ugledna profesorica javno progovorila: ‘Traže me da postanem Bandićeva zagovornica’

Facebook

Profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Đurđica Čilić podijelila je na Facebooku pismo koje je dobila od Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, prenosi N1.

“Dobila sam pismo od Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava. Pismo je dugo i glupo, ali nudi preciznu skicu za portret mraka u kojem živimo

Izdvajam najluđe detalje: Poziva me se da se “iz protivnice dodjeli počasnog doktorata” gradonačelniku Milanu Bandiću prometnem u njegovu zagovornicu i da na to potaknem cijeli svoj fakultet. Kaže mi se dalje da je meni “kao pametnoj ženi” sigurno jasno da je gospodin Bandić, da je samo htio, mogao predavati političke znanosti i menagement na Oxfordu, Cambridgeu, Yaleu i Stanfordu.

Prvi put napismeno imam da sam kao (!) pametna žena. Imam eto i dokaz da netko u meni vidi silan potencijal da se iz protivnice sahranjivanja digniteta sveučilišta koje se ulizuje moćnicima prometnem u onu koja će prva baciti šaku zemlje u raku u kojoj taj isti dignitet već trune. I na kraju: Laska mi se da na nešto mogu potaknuti cijeli svoj fakultet (za one koji ne znaju – Filozofski fakultet u Zagrebu veći je od većine pojedinačnih hrvatskih sveučilišta)”, napisala je Čilić uz fotografiju pisma.


Komentari

loading...
-->