Udruga pacijenata pozvala premijera: ‘Zaustavite teror koji Bandić i njegovi suradnici vrše nad bolnicom Srebrnjak’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Udruga za zaštitu dostojanstva i jednakosti pacijenata „Dignitas“ uputila je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću i ministru zdravlja Milanu Kujundžiću u kojem traže da zaštite pacijente od, kako tvrde, “terora koji zagrebački gradonačelnik vrši nad Dječjom bolnicom Srebrnjak”. 

“Ovim putem kao udruga koja se bavi zaštitom pacijenata tražimo od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra zdravstva da zaštite prije svega najmlađe pacijente i njihove roditelje koji koriste usluge Dječje bolnice Srebrnjak od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika koji očito vrše teror nad ovom bolnicom.

U Dječju bolnicu Srebrnjak dolaze djeca iz cijele Hrvatske i mjesecima čitaju iz medija kako je netko nad njihovom djecom vršio nadriliječništvo, da bi jučer također iz medija saznali da to nije istina i da su doktori cijelo vrijeme govorili istinu.

Zapitajte se svi skupa kako su se osjećali svi roditelji čija djecu su koristila usluge Dječje Bolnice Srebrnjak ne znajući pravu istinu da li su njihova djeca dobila najadekvatniju medicinsku skrb i liječenje.

Ovim putem zahtijevamo prije svega od Ministra zdravstva, ali i premijera da zaustave ovakvo ponašanje i da se izađu u javnost s cijelim inspekcijskim nalazom, ali i da se zaštite najmlađe pacijenti ove bolnice, jer očito nitko o njima nije razmišljao dok se redom nanosila šteta doktorima u toj bolnici.


U ovom slučaju zato što se radi o maloljetnim pacijentima svi roditelji zaslužuju pravu istinu o ovoj bolnici, a ne da svaki dan žive u strahu i da se sami pitaju što je prava istina.”, stoji u pismu.

Podsjetimo, cijeli skandal oko Dječje bolnice Srebrnjak krenuo nakon što je Grad smijenio ravnatelja te ustanove dr. Boru Nogala koji je tvrdio da je smjena nezakonita. Iz Grada su brzo odgovorili optužujući dr. Nogala za nadrliječništvo što je izazvalo veliku pobunu u javnosti.

Komentari

loading...
-->