UDRUGA ‘KRUG ZA TRG’ ŽELI HDZ NA VLASTI: ‘Milan Bandić je ideološki pripadnik jugoslavenstva!’

Screenshot Youtube

“Iako krajem 2013. godine zbog protivljenja SDP-a inicijativa promjene naziva Trga maršala Tita u Kazališni trg nije prošla, vjerujem kako će se na prosvjedu protiv Maršalova trga okupiti veliki broj ljudi, iako ne mogu točno procijeniti brojku”, rekao je Zoran Piličić HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini. Prema riječima Piličića, o ozbiljnosti ove akcije govori i činjenica što joj se priključilo nekoliko stotina akademika i intelektualaca koji su na kraju, samu peticiju o promjeni naziva Trga maršala Tita u Kazališni trg i potpisali!

Podsjetimo, 8. svibnja počinje bdijenje ispred Hrvatskog narodnog kazališta koje je uvod u veliki sutrašnji prosvjed ”Krug za Trg”, a u subotu 9. svibnja u 11 sati građani će na tom prosvjedu tražiti da se ime Josipa Broza Tita makne sa svih javnih površina u Hrvatskoj, počevši od Trga maršala Tita u Zagrebu gdje se nalaze razni hrvatski kulturni spomenici uključujući i HNK.

Osnivači udruge “Krug za trg” ogorčeni su veličanjem totalitarističkog komunističkog režima što je prema njima neprikladno s obzirom na broj žrtava i velike likvidacije u Drugom svjetskom ratu.

Prema mišljenju Maje Runje koordinatorice inicijative “Krug za trg” do promjene naziva trga doći će tek promjenom vlasti, no prije toga vrlo teško je išta očekivati.

“Veliki krivci su socijaldemokrati, nasljednici titoizma, jer da su demokrati ne bi veličali komunizam”, zaključila je Runje i kazala: “Milan Bandić je ideološki pripadnik jugoslavenstva i odgovoran je jer ima većinu u Gradskoj skupštini”.

Iz Udruge “Krug za trg” očekuju pobjedu HDZ- i partnera, a svoje nezadovoljstvo s veličanjem totalitarizma ne skrivaju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li dolaskom HDZ-a i partnera na vlast, spomenuti trg promijeniti ime te kako privesti kraju višegodišnje javne i političke rasprave.

Komentari