Udruga Domine o ubojstvu djevojke: ‘Sedma ili osma žena ubijena od početka ove godine od strane muškarca koji nije bio zadovoljan odlukom koju je donijela’

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

Udruga Domine oglasila se nakon vijesti o stradaloj 20-godišnjakinji iz Našica koju je ubio bivši dečko dok se vraćala kući iz grada.

“Danas nas je u medijima dočekala vijest o novom femicidu. Ubijena je mlada žena. Imala je svega 20 godina. Ubojičina bivša djevojka.

Sedma ili osma žena ubijena od početka ove 2022. godine od strane muškarca koji nije bio zadovoljan odlukom koju je donijela o prekidu veze ili jednostavno načinom kako se ponašala prema njemu.

Istovremeno, danas u medijima jedna mlada žena izjavljuje da žene imaju pravo donositi neke odluke. Netočno! Žene imaju pravo na sve odluke o vlastitom životu, a obaveza je drugih i društva da te odluke poštuju!

Žene nisu tu da budu manje vrijedne, poslušne i podređene! Sustav obrazovanja i odgovornost države hitno treba mijenjati. Posljedice s kojima se svakodnevno susrećemo, a koje rezultiraju porastom svih oblika nasilja nad ženama, uključujući i brutalna ubojstva, svakim su danom vidljivije i samim time pogubnije i sve teže ih je spriječiti”, objavili su.


Komentari