UDARAC ZA BOLNICE! Zbog računa za struju upozoravaju: ‘Ako se to nastavi, i nama će trebati vaučeri!’ Evo što kaže Beroš

Ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Nakon visokih računa za grijanje, bolnice je dočekao novi skok. Tako su računi za plin za lipanj u KBC-u Sestre Milosrdnice veći za čak 381 posto u odnosu na prošlu godinu, iako se na njega ne griju već- kuhaju, doznaje RTL.

Ravnatelj te bolnice Davor Bagić kaže da to objašnjavaju i većom potrošnjom jer je mjesec bio poprilično topao pa se klima više koristila.

“Gdje god možemo štedimo jer smo svjesni toga da jesmo veliki potrošači i svjesni smo toga da se dosta energije troši i pokušavamo biti racionalni kad god je to moguće”, naglašava.

U KB-u Dubrava problem predstavlja dotrajalost klima uređaja, Predstojnik Klinike za kirurgiju Toni Kolak kaže da su klime u bolnici stare preko 30 godina iako je zgrada relativno nova.

“I bojim se reći da su ti uređaji na granici snage i na granici trajanja i da ćemo morati nešto napraviti da napravimo kompletnu obnovu bolnice”, ističe Kolak.

Što se tiče zagrebačkih bolnica, alarmantni su računi i u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Ravnatelj Klaićeve Goran Roić otkrio je da su računi za struju gotovo trostruko veći te da je to za njihove financije značajan skok.

Što po tome pitanju radi ministar zdravstva?

Dok iz bolnica tvrde da će i njima trebati vaučeri ako se takav skok nastavi, ministar Vili Beroš umiruje javnost. Naime, Beroš kaže da će za sada zdravstvene ustanove račune plaćati iz svojih limita, a kad to više ne bude moguće, Vlada će pronaći način da riješi taj problem.


Komentari