UDAR GRADSKE PLINARE NA ZAGREBAČKE FIRME: Uskoro će plaćati i do četiri puta skuplji plin

foto:jurica galoic -zag-

Loše vijesti za zagrebačke poduzetnike stižu iz Gradske plinare Zagreb. Naime, od 1. studenog, cijena plina bit će tri do četiri puta veća. Posljedice će osjetiti i kupci jer će poskupjeti i finalni proizvodi, piše Jutarnji.

Iako neki poduzetnici već imaju potpisane ugovore, neće biti pošteđeni promjene u cijeni. Naime, zbog nedavnih poremećaja na tržištu plina Gradska plinara jednostrano će povećati cijenu bez obzira na ugovorne posljedice.

U slučaju da ne pristanu na nove uvjete, tvrtkama će se omogućiti raskid ugovora bez dodatnih troškova. No, teško da će se netko odlučiti na to jer cijene plina divljaju svugdje u Europi i upitno je gdje će poduzetnici naći jeftiniju ponudu od ove.

No, svakako treba naglasiti da je riječ o privremenoj mjeri koja će na snazi biti do 31. ožujka sljedeće godine.

Gradska plinara Zagreb se na ovaj potez odlučila zbog toga što nisu dogovorili niže količine plina po nižoj cijeni, a da nisu povećali cijene u pitanje bi došao opstanak ove tvrtke sa 130 zaposlenih.

“Odgovornost je na Upravi. U trenutku kad se plin trebao kupovati po nižoj cijeni, nisu osigurane odgovarajuće količine, cijena je sada višestruko porasla i očekuju se veliki gubici. Ovdje se radi o 130 radnika, a Uprava se kockala i izgubila, ne znamo iz kojih razloga, nečijeg neopreza ili politike, ali zabrinuti smo za opstanak tvrtke”, kaže jedan od radnika i otkriva da su za problem doznali prošli tjedan na sastanku s direktorom, ali da im nije pojašnjeno na koji će se način situacija razriješiti zbog čega su u strahu za svoja radna mjesta pisali Upravi.

Kažu i da Nadzorni odbor, nije bio upoznat sa situacijom, pa traže odgovornost.

Komentari