UDALJEN IZ SLUŽBE: Policajac tjerao migrante da viču ‘Dinamo Zagreb’ i ‘Za dom spremni’

Screenshot Youtube

Policajac koji je migrante tjerao da viču “Dinamo Zagreb” i “Za dom spremni”, pritom ih snimajući, udaljen je iz službe, javlja N1.

Stručni tim Ravnateljstva policije odmah po saznanju je sve provjerio, a isti dan o događaju je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo u Karlovcu.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti te će o svemu izvijestiti nadležno odvjetništvo u Karlovcu.

Protiv trojice policijskih službenika koji su sudjelovali u događaju nadležni rukovoditelji pokrenut će disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a policijski službenik koji je snimao i neprimjereno komunicirao sa zatečenim osobama udaljen je iz službe jer se disciplinska povreda ocjenjuje takvom da bi njegov ostanak u službi mogao štetiti interesima službe.

“U više navrata smo ponavljali naš stav oko nulte tolerancije na bilo kakva protupravna ponašanja policijskih službenika, stoga i ovakvo ponašanje osuđujemo”, poručili su iz MUP-a.


Komentari