Učenici iz škole u Dubravi nastavu imaju na hodniku! Roditelji su bijesni: ‘Nemaju klupe ni ploče!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Nakon požara koji se dogodio u Osnovnoj škol Mato Lovrak u Dubravi, za učenike novi problemi.

Nastava je za učenike predmetne nastave, od 5. do 8. razreda, prebačena u OŠ “Ivanja Reka”.

Djeca su se danas vratila u školske klupe, no to ne vrijedi i za učenike petih razreda OŠ “Mato Lovrak”. Oni su, prema riječima roditelja, danas krenuli s nastavom u OŠ “Ivanja Reka”, no za razliku od ostalih razreda, učenici 5. A razreda nastavu imaju u hodniku, bez školskih klupa, piše Index.

POŽAR U ŠKOLI U DUBRAVI JE PODMETNUT! Policija objavila najnovije detalje

“Da nam se djeca premještaju u OŠ ‘Ivanja Reka’, doznali smo tek sinoć, nešto prije 21 sat. Jutros je uslijedio šok kad su djeca stigla u školu. Nastavu su imali bez ikakvih uvjeta za rad, u hodniku, bez školskih klupa, ploče, pišu pogrbljeni na koljenima i to su dva razreda tako na hodniku jedan do drugoga. Profesori koji održavaju nastavu se nadvikuju. Mnoga su djeca na odmoru zvala roditelje i žalila se da ne mogu tako pratiti nastavu”, ispričali su roditelji.

‘Vidjelo se da nema mjesta već prvog dana’

Odlučili su i da sutra svoju djecu neće poslati u školu te će tako biti sve dok se neće normalno moći odvijati nastava.

“Već se prvog dana uvidjelo da škola nema dovoljno mjesta jer zašto bi dva razreda morala imati nastavu na hodniku? Teško je i djeci i profesorima jer ne mogu raditi u tim uvjetima. Rečeno nam je i da bi djeca do kraja tjedna trebala dobiti klupe, ali da će i dalje imati nastavu na hodniku, i to ta dva razreda”, rekli su zgroženi roditelji.

Ravnatelj škole OŠ “Ivanja Reka”, Željko Burcar, roditeljima je poručio kako su u 48 sata od požara prilagođeni rasporedi.

“U 48 sati od požara prilagođeni su rasporedi, učenici razvrstani u dvije smjene, prilagođeno je trajanje dnevne nastave zbog COVID mjera i postupaka vezanih uz dezinfekciju, naručeni su plex paneli, rasporedili smo stolice, čekamo stolove iz M. Lovraka i panele od dobavljača. Ovo na slici su 2 razreda koja će imati uređen-pregrađen hodnik, dok su 3 razreda iz ove smjene u učionicama. Poslijepodne je cijeli prostor za OŠ Mate Lovraka. Unutar 40-ak sati postigli smo da učenici pohađaju nastavu i uče”, napisao im je.

Komentari