U ZAGREBU TESTIRANO 225 OSOBA: Nekoliko pozitivnih na koronavirus, brojke izgledaju optimističnije!

Foto: Pixabay

Jučer je zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. Četiri su osobe preminule, piše otvoreno.hr

U Zagrebu su zabilježena tri nova slučaja zaraze. U posljednja 24 sata testirano je 225 osoba. 

U Varaždinskoj nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je kod jedne žene srednjih godina, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne Zaštite.

Oboljela ima blažu kliničku sliku i  bliski je obiteljski kontakt prije zaražene osobe, a u vrijeme pojave simptoma bila je u samoizolaciji.

S današnjim danom u Varaždinskoj županiji je 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Četiri osobe su u Općoj bolnici u Varaždinu, dva na bolničkom liječenju, a dva na promatranju. Sedmero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa  zabilježeno je 66 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta. Pod mjerom samoizolacije je 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba. Tijekom vikenda testirano je 194 uzoraka.

U Karlovcu nema novooboljelih

U Općoj bolnici Karlovac je od posljedica bolesti COVID-19 preminula starija ženska osoba (1935. godište) s područja općine Vojnić, koja je već ranije bila hospitalizirana u OB Karlovac.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 32 osobe i svi su testovi negativni. Tako je s današnjim danom na području Karlovačke županije ukupno oboljelo 98 osoba, od toga je aktivnih slučajeva 11 (svi na kućnom liječenju), a dvije (2) su osobe preminule. Trenutno nema osoba na liječenju u OB Karlovac. U samoizolaciji se nalaze 44 osobe.

Proteklog vikenda inspektori CZ obavili su 6 nadzora na području Duge Rese: 2 zdravstvene ustanove, 2 banke, 1 poštanski ured i 1 crkva te nisu uočili nepravilnosti i nepoštivanje propisanih mjera.

U Šibensko-kninskoj nema novooboljelih

Drugi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 4 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

U Osijeku dvoje pozitivnih

Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek testirano 88 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno na koronavirus. Jedna osoba ima prebivalište na području Ispostave Osijek, a druga na području Ispostave Beli Manastir.

Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 29 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je jedna na respiratoru. Važno je napomenuti kako je KBC Osijek respiracijski centar za svih pet slavonskih županija te se na liječenju nalaze osobe iz Osječko-baranjske, ali i drugih županija. Tijekom posljednja 24 sata, s područja naše županije, preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus, 1934. godište i imala je značajne komorbiditete.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije do danas su na našem području 504 osobe izliječenih od koronavirusa, a trenutno aktivnih na ovaj virus je 75.

U samoizolaciji se nalazi 228 osoba, a od jučer nema novih kontakata stavljenih u samoizolaciju.

Ni u Primorsko-goranskoj i Požeško-slavonskoj nema novozaraženih

Na području Primorsko-goranske županije treći dan zaredom nema novozaraženih osoba.

Požeško-slavonskoj županiji nema novozaraženih. Trenutno ima sedam aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba, a ukupno je testirano 3794 osobe.

U Zadarskoj županiji jedan novozaraženi

Na području Zadarske županije novozaraženi koronavirusom je muškarac starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt otprije pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je testirano 57 uzoraka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je troje pacijenata, a u samoizolaciji je 148 osoba.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu zabilježili nii jedno kršenje samoizolacije.

U Brodsko-posavskoj nema novozaraženih

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novozaraženih osoba na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba od početka epidemije tako sada iznosi 165.

Aktivnih slučajeva je 16 od čega su tri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 66 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija prijavila dvoje novozaraženih

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19 (jedna iz Vukovara i jedna iz Ivankova). U KBC Osijek između 1. i 3. kolovoza preminule su dvije osobe od COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 447, od kojih je 235 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji osam osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije su 572 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (4 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 29 radnika (7 liječnika, 9

U Ličko-senjskoj nema zaraženih

Dvadeset šesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 h testiran je 1 uzorak brisa.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 5 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

U Istri nema novozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzoraka briseva na COVID-19. Svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječene su 3 osobe. U mjerama samoizolacije nalazi se 164 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1947. godište, s više kroničnih bolesti, javljaju iz stožera te županije. Preminula osoba bila je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novih slučajeva

“Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih od virusa SARS-CoV-2. Naime, od 21 testirane osobe, svi su bili negativni na koronavirus. Tako je i nadalje broj trenutno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam”, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.


Komentari