U Zagrebu se uvodi promjena za testiranja na koronavirus kako se više ne bi stvarale velike gužve!

Foto: Pixabay

Nakon gužvi ispred zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, zbog kojih je uvedena i posebna prometna regulacija, ravnatelj Zvonimir Šostar rekao je kako su u petak, zajedno sa uzorcima za testiranje na covid-19 iz zagrebačkih domova zdravlja, zaprimili ukupno 726 briseva.

“Radimo pod velikim opterećenjem, nismo očekivali ovakve gužve. Trenutno samo na uzimanju briseva radi sedmero djelatnika, a posljednjih dana dnevno nam prođe između 200 i 300 ljudi. Pritom nam je pomogla odluka da se pacijenti s uputnicom za testiranje mogu testirati u domovima zdravlja”, izjavio je Šostar u subotu Hini.

Dodao je i kako će o svemu u ponedjeljak razgovarati s ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti Alemkom Markotić i ravnateljem HZJZ-a Krunoslavom Capakom, s ciljem da testovi budu gotovi unutar 24 sata, umjesto u roku 48 sati kao sada.

U zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo, gdje je i je moguće i drive-in testiranje, može se testirati i bez liječničke uputnice od 8 do 16 sati radnim danom, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati. Negativan nalaz PCR testa potreban je posljednjih dana za ulazak u Austriju, Italiju i Srbiju, što dodatno uzrokuje velike gužve.


Komentari