U Zagrebu jedan novooboljeli, gradonačelnik zatražio ponovno testiranje, ’možda su mašine u krivu’

Foto: Damir Sencar / POOL / HINA

Niz od šest dana bez novooboljelih, Zagreb je prekinuo danas jer danas brojimo jednu novooboljelu osobu, rekao je Vjekoslav Jeleč, na tiskovnoj konferenciji Gradskog stožera civilne zaštite.

“Bolesnik koji je u Njemačkoj imao simptome, testiran nakon 14 dana, vratio se u Hrvatsku s negativnim nalazom, nakon samoizolacije liječnica ga je poslala na ponovno testiranje te je pozitivan”, objasnio je.

Gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako je zamolio da se novooboljeli još jednom testira jer su “možda mašine u krivu” pa da nam ne kvari atmosferu.

Gradonačelnik je danas sudjelovao na sastanku u Vladi o zakonu o obnovi Zagreba nakon potresa, a nakon sastanka, promijenio je mišljenje te kazao kako će podržati raspuštanje Sabora ako zakon ide u javnu raspravu.

“Ako bude zakon koji će prethodno biti upućen u javnu raspravu, na tragu životnosti, transparentnosti i usuglašenosti sa strukom, onda ćemo biti za. Preduvjet da bi bio još kvalitetniji i na korist malom čovjeku jest da ide u javnu raspravu. Očekujem od Vlade da ga uputi u javnu raspravu već sutra”, rekao je tom prilikom.


Komentari