U Zagrebu je danas 33 novozraženih osoba, među njima su liječnik i srednjoškolac

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu su u petak potvrđena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, među njima i liječnik iz Petrove bolnice i srednjoškolac pa je razred s 24 učenika u samoizolaciji, izvijestili su u petak iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite te dodali da je aktualno 315 slučajeva zaraze.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u posljednja 24 sata testiran je 671 uzorak, a među novooboljelima većina su kontakti od prije pozitivnih osoba.

Negativnu epidemiološku anamnezu ima njih 12, a četiri slučaja su povezana s izlascima i obiteljskim druženjima, kazala je na konferenciji za medije Vanja Tešić voditeljica Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”.

Tijekom zadnja 24 sata od zaraze koronavirusom oporavilo se 58 osoba, a za 185 osoba je određena mjera samoizolacije. Vezano za škole, potvrđena je zaraza kod jednog učenika srednje škole te su u samoizolaciju stavljena 24 učenika u toj školi.

U Petrovoj bolnici na koronavirus pozitivan je jedan liječnik, a Tešić je rekla da ne zna koliko je osoba u samoizolaciji u toj bolnici. “Zavod je u povjerenstvu za kontrolu bolničkih infekcija i bolnica mora sama odrediti tko su bili njegovi kontakti u bolnici, a mi smo odradili obiteljske kontakte”, kazala je.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je kroz domove zdravlja prošlo 299 osoba, samoizolacija je određena za tri osobe, a na testiranje je upućeno 248 osoba. U obradi je 212 uzoraka.


Komentari