U Zagreb stižu najrestriktivnije mjere u Hrvatskoj? S maskama ćemo ići svugdje, od šetnje do teretane…

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Kako situacija u glavnom gradu sve više izmiče kontroli, tako Stožer ozbiljno razmišlja o novim strožim mjerama koje bi na snagu trebale stupiti već sljedećeg tjedna.

Ravnatelj NZJZ -a dr. Adrija Štampar, Zvonimir Šostar, komentirao je u petak situaciju s koronavirusom u glavnom gradu, te je rekao kako ona još uvijek nije izmakla kontroli li je na dobrom putu prema tome.

“Na Cvjetnom trgu u Zagrebu u petak navečer bilo je stotinjak mladih, nema distance, nema maske. Čudimo se, a ne poštujemo mjere. Ja očekujem preko 200 novozaraženih i preko 600 u samoizolaciji. Situacija je ozbiljna, virus nije oslabio. Brine me kao liječnika što je sve više starijih oboljelih”, rekao je je Šostar za Dnevnik.hr.

Komentirao je i pooštravanje mjera, pa je tako otkrio da u ponedjeljak kreću s novim prijedlogom mjera od koji je jedna posebno nepopularna. Radi se o obavezi nošenja maski na otvorenom prostoru. Šostar je kazao kako nije problem kontinuirano nositi masku, te dodao da je Italija uspjela suzbiti drugi val zahvaljujući nošenju maski.

Kako doznaje Jutarnji list, najrestriktivnije mjere biti će uvedene upravo u Zagrebu gdje će maske biti obavezne u svim otvorenim i zatvorenim prostorima.Ovo će se odnositi čak i na teretane. Osim toga, radno vrijeme će se ograničiti za sve ugostiteljske objekte, ne samo klubove, pa će tako i oni smjeti raditi samo do 24 sata.

Radi se i na planu za blagdan Svih Svetih, s naglaskom na prijevoz prema groblju i misna slavlja, posebno nakon što se manje žarište javilo u jednoj zagrebačkoj crkvi. Epidemiolozi se također usuglašavaju oko maksimalnog broja ljudi na okupljanjima, a nove bi mjere trebale stupiti na smagu odmah nakon vikenda.


Komentari