U školu subotom? Jedan od načina kako će učenici nadoknaditi propuštenu nastavu

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Danas je u tijeku štrajk u svim školama diljem Hrvatske pa učenici tako već gube 5., a neke škole i 6. dan nastave. Budući da još uvijek nema dogovora između vlade i sindikata, roditelje najviše brine kako će im djeca nadoknaditi propuštenu nastavu, piše Index.

Index je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja doznao da će školama biti na raspolaganju 4 koraka nadoknade, s tim da treba naglasiti kako će sve škole same moći birati model koji njima najbolje odgovara.

“Škola će se moći održavati na nenastavne dane (poput dana škole), subotama, skraćenim praznicima (zimskim i proljetnim) i zadnja opcija je produljenje školske godine. Škole će s osnivačima (gradovima, županijama) dogovarati koji će model od ova četiri odabrati ovisno kakvo je stanje kod njih”, doznaju iz Ministarstva.

Produljenje zadnja opcija

Također doznaju kako je produljenje školske godine zadnja opcija koja se školama daje na biranje. Podsjetimo, jučer su najavili da će danas biti poznat način na koji će škole nadoknađivati nastavu, a također smo razgovarali i s brojnim ravnateljima škola diljem zemlje, kojima je uglavnom zadnja opcija bila da se produži školska godina.

Ovo je dopis ministrice Divjak svim osnovnim i srednjim školama o načinima na koje mogu organizirati nadoknadu nastave.

 


Komentari