U ŠETNJI ZAGREBOM: Kolinda na neformalnom ručku s Pahorom

Instagram/ Borut Pahor

Predsjednik Slovenije Borut Pahor i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu su bili na neformalnom radnom ručku, u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa, javlja 24 sata.

Predsjednik Pahor došao je u Zagreb odakle nastavlja put za Split na poziv organizatora Splitskog polumaratona, a neformalno druženje dvoje predsjednika nastavlja se u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa između Hrvatske i Slovenije.

Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja, kao sto je idući sastanak Procesa Brdo Brijuni, koji će se održati u svibnju u Albaniji.

Predsjednici su suglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati međusobne dobrosusjedske odnose i politički dijalog na najvišoj razini.

U tom smislu, razgovarali su o zadnjem susretu trilaterale Slovenija-Austrija-Hrvatska, ali i o nacrtu predsjednika Pahora u vezi poslovnog foruma Inicijative triju mora, koji će se održati početkom lipnja u Sloveniji, koja je ujedno i domaćin.

Uz predsjednike 12 zemalja na forumu će biti nazočan i njemački predsjednik te visoki predstavnik SAD-a pri Europskoj uniji.

Komentari