U SDP-u će danas ponovo biti živo! Nakon što Tajništvo Sabora nije prihvatilo SDP-ov prijedlog, danas novo prebrojavanje!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tajništvo Sabora nije prihvatilo obavijest da je novi predsjednik Kluba Peđa Grbin, da se mijenaju i sva četiri potpredsjednika Kluba, a da se njihov Poslovnik stavlja izvan snage. Tu odluku donijelo je Predsjeništvo SDP-a, a u Tajništvu Sabora navode kako je po Poslovniku za njih ovlašten isključivo klub zastupnika, a ne političke stranke, te je ne može provesti, zbog čega će se Klub SDP-a danas ponovo prebrojavati.

Grbin ne namjerava odustati od svojih kadrovskih rješenja pa će danas ponovo staviti na glasanje prijedlog po kojemu bi on bio predsjednik Kluba, umjesto Rajka Ostojića koji je zamrznuo mandat potpredsjednika Sabora bila bi Sabina Glasovac.

U paketu će se glasati i za to da se umjeto Nikše Vukasa, bivšeg glavnog tajnika stranke, na čelo saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost imenuje Siniša Hajdaš Dončić, na čelo Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku umjesto Renate Sabljar Dračevac kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Mirela Ahmetović, a umjesto Erika Fabijanića da Odbor za međuparlamentarnu suradnju preuzme Arsen Bauk.

Na prvoj sjednici Kluba taj je prijedlog nakon govora bivšeg predsjendnika Davora Bernardića bio glatko odbijen.

Peđa Grbin navodno ne planira odustati od svoje nakane, a čini se i kako će ju danas provesti u djelo.

SDP-ovci kažu kako se ne žele dovoditi u situaciju da ponovo javnost zabavljaju unutarnjim sukobima, te eventualno dovedu do raspuštanja kluba, piše današnji Jutarnji.


Komentari