U protekla 24 sata zabilježena 104 nova slučajeva zaraze u Hrvatskoj; Epidemiolozi kažu da se trend pogoršava: ‘Biti će ih još!’

Foto: Ivana Batev / CROPIX

U protekla 24 sata epidemiolozi su zabilježili 104 nova slučajeva zaraze, a očekuje se da će ih danas do 14 sati, kada se održava regularna press konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite, biti još više.

„Loše je to što nam se trend pogoršava. U utorak smo imali jednu novozaraženu osobu, jučer još jednu i danas dvije. Loše je i to što imamo puno kontakata od tih novooboljelih”, komentirala je za N1 televiziju epidemiologinja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije Vesna Grgić.

“Vjerujem da ćemo doći do sto kontakata od tih novozaraženih osoba, a kada ima veliki broj kontakata, veća je mogućnost zaraze. Bit će dobro ako iz tih kontakata ne bude bolesnih, u što sumnjam“, dodala je Grgić.

Trenutno je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1112, od čega su 132 pacijenta na bolničkom liječenju. Tri su osobe preminule, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 2609 hrvatskih građana.


Komentari