U nedjelju se zatvara centar Zagreba: Ovo su obilazni pravci

Pixabay

Međunarodni biciklistički maraton i biciklistička utrka “Hrvatska – Slovenija 2019” održavaju se u nedjelju, 1. rujna. Start biciklističkog maratona je u 11 sati, a profesionalne biciklističke utrke u 12 sati ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Zbog utrke i maratona promet će, na pojedinim lokacijama, biti privremeno reguliran i kratko zatvoren.

Trasa biciklističkog maratona i natjecateljske biciklističke utrke je:

Start na platou ispred zgrade “HNK-a” u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske – istočni kolnik Trga I. Mažuranića – Ulica Jurja Žerjavića – Trg Petra Svačića – Kumičićeva ulica – Miramarska – Ul. grada Vukovara – HBZ (kratko zadržavanje ispred zgrade “Sveučilišne knjižnice” – Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija – Škorpikova ulica – Aleja Bologne – čvor Jarek – Zaprešić – Šibice – Brdovec – izlaz iz Republike Hrvatske na MGCP Harmica.

Radi osiguranja navedene utrke, uspostavit će se privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila navedenim ulicama u nedjelju, 1. rujna od 11 do 13 sati, uz napomenu da je očekivano vrijeme zastoja u prometu na pojedinim lokacijama desetak minuta i to u ovisnosti o nailasku i prolasku kolone biciklista.

Mole se za razumijevanje i strpljenje svi građani, odnosno sudionici u prometu koji se u navedeno vrijeme zateknu u zoni zabrane prometa te da poštuju upute policijskih službenika i redara na navedenoj trasi kretanja kolone biciklista radi što bolje protočnosti prometa i kako ne bi došlo do ugrožavanja sudionika navedene utrke, ali i svih sudionika u cestovnom prometu u zonama trase kretanja biciklista.

Komentari