Doktor iz KB Dubrava spasio život čovjeku i otkrio detalje iz bolnice: ‘Teško je, ali nema druge’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Jučer je u KB Dubrava izvedena važna operacija za pacijenta koji je iz Klinike Fran Mihaljević otpušten zbog liječenja koronavirusa. Riječ je o kompliciranom zahvatu odstranjivanja tromba iz crijevne cirkulacije, a zahvaljujući doktoru Josipu Ćuriću, 54-godišnji pacijent danas je stabilno i oporavlja se.

“Pacijent je star 54 godine, nije imao nikakvih komorbiditeta i prije nekoliko je dana otpušten iz Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. U subotu se javio na našu hitnu i pregledom na CT-u smo ustanovili da se radi o trombu. Kad smo vidjeli da se stanje pogoršava, kontaktirali smo kolegu iz Kliničke bolnice Sestara Milosrdnica i koristili smo tehniku koja se koristi za krvne žile mozga“, objašnjava Ćurić za N1.

Doktor Ćurić je i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KB Dubrava je bio sudionik nedavnog prosvjeda ispred bolnice, te je povodom toga za prokomentirao kako je stanje danas.

“Situacija je danas bolja nego što je bila. Dolaze nam stalno novi pacijenti, ali došlo je i 200 ljudi iz drugih bolnica. Teško je, ali nema druge. Moramo se snaći kako znamo” rekao je dr. Ćurić.

Prema informaciji v.d.ravnatelja Ivice Lukšića u KB Dubravi je trenutno smješteno 428 bolesnika, a 80 ih je na respiratoru.

“Dinamika broja hospitaliziranih je značajna, ali rekao bih da još uvijek idemo korak naprijed. Vrlo je složeno osnovati novu jedinicu intenzivnog liječenja. Ministarstvo zdravstva poduzima niz akcija. U ovom trenutku sve zagrebačke bolnice participiraju u radu KB-a Dubrava. U ovom trenutku u bolnici je slobodno još nešto manje od 200 kreveta”, kazao je  Lukšić.


Komentari