Bandiću baš ništa ne ide po planu: U žičaru ulupao milijune više nego što je bilo predviđeno

zagreb.info

Bandić opet prekomjerno “investira” u krive dijelove grada. Uložio četverostruko više u žičaru a  pothodnici su ostali  potpuno zapostavljeni.

Bandićev Spomenik Domovini na udaru kritičara: Na djelu je velika muljaža

Rebalansa ove godine nije bilo iako se novac u blagajni do polovice ove godine, pokazuje tako objavljeni izvještaj o izvršenju proračuna, uglavnom potrošio tamo gdje ga se potrošiti nije planiralo. Najviše je milijuna tako otišlo na sljemensku žičaru, za koju se u cijeloj godini trebalo dati 29 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci 2019. na njenu su izgradnju otišla 107,3 milijuna. S druge strane, primjerice, što se komunalne infrastrukture tiče, na pothodnike je do lipnja ove godine potrošeno točno nula kuna iako se u njih tijekom godine planiralo investirati 16 milijunam, piše Večernji.

Među kapitalnim ulaganjima zasad su najgore prošli objekti predškolskih ustanova, u koje se tijekom godine trebalo uložiti gotovo 12 milijuna kuna, a u pola godine uložilo se tek nešto malo više od pola milijuna. Što se moglo, a što će se tek napraviti, čelnici gradske uprave razložit će 23. listopada zastupnicima na sjednici Skupštine, na koju također dolaze polugodišnja poslovna izvješća Holdinga, ZET-a i Velesajma.

‘Financijska alkemija’ ZET-a: Prodali manje karata, povećali troškove i 2019. su u profitu

U prvoj polovici godine najbolje im je, kažu, “prošao” WorldSkills Croatia, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola, koje im je donijelo prihod od gotovo tri milijuna kuna. Holdingu je jedan od glavnih “pomoći” u dobiti bilo povećanje cijena parkiranja, dok su ZET-u u ostvarenom plusu uglavnom pripomogli milijuni koje Grad daje za korisnike besplatnog prijevoza. Što se samih karata tiče, u odnosu na isto razdoblje lani, u polovici ove godine prodano ih je oko 1,5 milijuna manje.


Komentari