U Hrvatskoj danas 92 novozaražene osobe koronavirusom: Maske postaju obvezne i u svim uslužnim djelatnostima

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / CROPIX

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata imamo 92 novozaražene osobe koronavirusom.

Time je ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj 3953. Aktivnih slučajeva je 1204, a oporavljeno je 2639 osoba.

Do sada je testirano 97.724 osobe, od čega 1804 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju su 132 osobe, a pet ih je na respiratoru. 3

Preminulih danas nema, a u samoizolaciji su 5002 osobe. Zdravstvenih radnika je aktivno bolesnih 83, a u samoizolaciji ih je 498.

“Danas je brojka veća nego jučer ali nema novih žarišta, sve je vezano uz već poznate situacije: okupljanja, vjenčanja, događaj u Đakovu. Jedino je nešto viša brojka u Karlovačkoj županiji, a svi slučajevi su vezani uz jednu obitelj gdje se većina članova zarazila, i uz ranije pozitivne osobe u Ogulinu. Ostale brojke su uobičajene”, rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut najavio je kako je nošenje maski sad obvezno i za zaposlenike trgovačkih društava i institucija koji rade sa strankama, kao i djelatnici uslužne djelatnosti koje dolaze u bliski kontakt sa strankama.

Capak je objasnio kako se odluka odnosi na pošte, banke i sve ostale šalterske djelatnosti, kao i pedikeri, maseri i ostali koji su u bliskom kontatku sa strankama.

U Zagrebu danas 18 novozaraženih koronavirusom: Za njih pola ne zna se gdje su se zarazili


Komentari