U Hrvatskoj danas 22 novozaraženih koronavirusom: Najviše oboljelih u Zagrebu

Foto: Daniel Kasap / POOL / FAH

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja pa je do sada ukupno zabilježeno 2.388 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad se oporavilo 2.145 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 136 osoba na liječenju.

Jedna novooboljela osoba je iz Zagrebačke županije, jedna iz Zadarske županije, jedna iz Primorsko-goranske županije, jedna iz Vukovarsko-srijemske županije i jedna iz Krapinsko-zagorske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, 4 iz Osječko-baranjske županije i 11 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba.

Oporavilo se 2.145 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 18 osoba.

Preminulo je stotinu i sedam osoba. Do sada je testirano 73738 osoba, od toga 645 u posljednja 24 sata.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je novi režim koji će se provoditi na graniciama s BiH i Srbijom, a koji će uključivati i ponovnu obveznu samoizolaciju od 14 dana.

Božinović je izvijestio i da je Stožer donio još jednu odluku o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu.

‘Vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu’, kazao je Božinović.

Obje odluke stupaju na snagu večeras u ponoć.

Zagreb danas broji 11 novozaraženih: ‘Za njih petero ne postoje nikakvi kontakti!’

Komentari