U gradu Zagrebu 72 nova slučaja zaraze! Zbog 6 novozaraženih učenika, 120 učenika mora u samoizolaciju!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

U posljednja 24 sata zabilježen je 241 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1447. Među njima je 289 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. Preminule su dvije osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 17401 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih su 293 preminule. Ukupno se oporavila 15661 osoba, od toga 238 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutno 8973 osobe. Do danas je ukupno testirano 321 551 osoba, od toga 4352 u posljednja 24 sata.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu zabilježena su 72 slučaja novooboljelih osoba, provedeno je 884 testiranja. Posljedično tome, 314 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 26 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 42 osobe su kontakti COVID + osoba, kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru, kod jedne je osobe moguća izloženost prilkom izlaska, a kod dvije osobe moguće izlaganje su obiteljske svečanosti (međusobno nepovezani slučajevi).

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba nije bilo novooboljelih osoba. Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola i tri učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 57 učenika i devet nastavnika osnovnih te 63 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Zbog pozitivnog nalaza testa jedne kuharice osnovne škole, mjera samoizolacije je izrečena za dva nenastavna djelatnika. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 409 aktivnih slučajeva, a 1831 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Koronavirus u KBC Zagreb

Kronavirus probio se i na KBC Zagreb. Kako je iz bolnice potvrđeno za Novu TV – zaraženo je 10 pacijenata, koji su prebačeni u Dubravu i kliniku Fran Mihaljević. Zaraženo je 7 liječnika i 8 medicinskih sestara. U samoizolaciji je 28 liječnika i 50 medicinskih sestara.

Pomoćnik ravnatelja KBC Zagreb Milivoj Novak za Hinu je istaknuo da bolnica normalno funkionira.

Poručio je i kako to nije ništa neočekivano jer su brojke u odnosu na njihov broj bolesnika i broj zaposlenih izrazito male.

“Nemamo žarišta unutar KBC-a”, rekao je i dodao da se radi o pojedinačnim slučajevima.

Istaknuo je i da KBC najnormalnije radi, jer nije ništa neočekivano te je sve pod kontrolom.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja oboljelih od koronavirusa, a zbog pozitivnih djelatnika u samoizolaciji su po jedan razred na području Samobora i Brckovljana. Sedam novih slučajeva zabilježeno je u Velikoj Gorici, po dva u Svetoj Nedjelji, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelini, Brckovljanima i Rugvici, te po jedan u Zaprešiću, Jastrebarskom, Vrbovcu, Brdovcu, Stupniku i Klinča Selu.


Komentari