U gradu Zagrebu 53 nova slučaja! Zaraženo sedam policijskih službenika! U županiji su preminule dvije osobe

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata deset je novooboljelih od Covida-19, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u srijedu županijski Zavod za javno zdravstvo.

Jedna novozaražena osoba je u Svetoj Nedelji, tri u Zaprešiću, dvije u Velikoj Gorici, dvije u Dugom Selu, jedna u općini Pokupsko te jedna u općina Brckovljani.  Dvoje umrlih je s područja grada Dugog Sela i općine Brckovljani.

Od deset novooboljelih šest su kontakt prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom u BiH, jedan je povezan s ljetovanjem na obali, dok je za dva slučaja nejasna epidemiološka anamneza. U odnosu na jučer izliječeno je 14 osoba.   Samoizolacija je propisana za još 29 osoba.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 162 slučaja, a  od početka epidemije ukupno je evidentirano 560 osoba kojima je potvrđen Covid-19.

Grad Zagreb

Imamo 53 nova slučaja zaraze, a među nima i  sedam policijskih službenika.

Od novozaraženih 24 osobe su kontakti, kod njih osmero, moguća je zaraza na godišnjem odmoru, 7 obrada je u tijeku, a jedan je slučaj importiran s Kosova.

98 osoba dobilo je mjeru izolacije. Novozaraženi su uglavnom mladi, no točna informacija bit će objavljena krajem tjedna, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba. 

Ukupno aktivnih je 581, a na snazi je 1609 samoizolacija.

Hrvatska danas bilježi 341 novi slučaj zaraze, preminule tri osobe


Komentari