U doba koronakrize Bandić nabavlja nove WC-e za okretište Črnomerec! Cijena ‘prava sitnica’!

Foto: Zagreb.info

Na okretištu Črnomerec očito ponovno trebaju novi wc-i, iako već postoje sanitarni čvorovi. Otvoreno je nadmetanje za ‘Nabavu i postavljanje sanitarnih kontejnera na okretištu Črnomerec’.

Vrijeme je koronakrize, ali Grad Zagreb će novac trošiti i na ovakve stvari.

Procijenjena vrijednost nabave je 300.000 kuna. Nadmetanje traje od 27. listopada, a rok za dostavu je 17. studenog. Poslali smo i upit Gradu Zagrebu čemu nabava ako već postoje, ali su u potpunom zapuštenom stanju.

Pitali smo ih zašto nisu održavani, umjesto da se nabavljaju novi, no na to pitanje nismo dobili odgovor. Kazali su kako su se ‘do sada koristili neadekvatni mobilni kemijski toaleti’. Pitamo se i je li netko bio zadužen za njihovo održavanje i ako jest, kako je moglo doći do ovakvog stanja?

“Gradski ured za mjesnu samoupravu 9. listopada 2020. uputio je Uredu za javnu nabavu zahtjev za početak otvorenog postupka male vrijednosti za predmet nabave: NABAVA I POSTAVLJANJE SANITARNIH KONTEJNERA NA OKRETIŠTE ČRNOMEREC.

S obzirom na to da su u tijeku radovi na izvanrednom održavanju terminala Črnomerec, u sklopu istih će se osigurati i sanitarni čvor kojeg do sada na terminalu nije bilo, već su se koristili neadekvatni mobilni kemijski toaleti, koji ne odgovaraju stvarnim potrebama s obzirom na broj korisnika terminala.

GRAĐANI BIJESNI ZBOG OKRETIŠTA: ‘Prava slika vidi se u odurnim Toi Toi kabinama – zeleni pljesnivi izmet i nesnosan smrad!

Jer, vješalice su bitne…

Oba sanitarna čvora će sadržavati muški wc (3 pisoara i wc školjka), ženski wc s dvije wc školjke, kao i wc za invalide te spremište. Također, sanitarni čvorovi će sadržavati umivaonike, sušila za ruke, dozatore i vješalice kako bi se građanima omogućili adekvatni sanitarno higijenski uvjeti“, odgovorili su nam iz Grada.

Također, nije jasno zašto su se u ovu veliku investiciju upustili baš u vrijeme koronakrize. To smo ih također pitali, ali nismo dobili odgovor.

Ovako izgledaju wc-i na okretištu Črnomerec sada:

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Provjerili smo i cijenu “malo boljeg” TOI TOI-a, i pomalo je neugodno reći kako isti koštaju oko 1 000 eura. Jesu li u pitanju sanitarni čvorovi koji će trajno ostati na Črnomercu, nije potpuno jasno, no činjenica je kako je okretišu Črnomerec potreban opsežan “makeover”, samo je upitno vrijeme kada se Grad odlučio za ovaj potez, kao i količina novca koja će se u ovo doba koronakrize potrošiti na isti. Ako smo krenuli od nabave WC-a, s pravom se pitamo, to nas sve čeka.


Komentari