U četvrtak očekujte veliku gužvu na Aveniji Dubrovnik! Evo i zašto!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Nije mi nimalo svejedno. U životu nisam bio pozvan pred suca i nikada nisam bio u toj situaciji jer nisam nikada bio ni prekršajno gonjen. Malo se i bojim kako će sve proći iako sam uvjeren da nisam kriv”, rekao je to za 24sata Tihomir Blagus, heroj zagrebačkog Trnja koji je prije mjesec i pol sa susjedom Domagojem Vorbergerom provalio u ustavu Hrvatskih voda, podigli su branu i voda koja im je nadirala u kuće je otekla u Savu. Za vrijeme nevremena nitko od nadležnih se nije javljao, šahtovi su bili prepuni vode koja se prelila na ulicu i ušla u kuće stanovnika. Blagus je spasio susjedstvo, a policiji su Hrvatske vode prijavile neovlašteni ulazak u njihov objekt, a kada je tek sutra policija došla na teren, Blagus ih je snimao. Pritom mu je policajac naložio da to ne smije i uzeo mu mobitel, a Blagus se pobunio i vikao da mu vrate mobitel. Tad su ga srušili na pod, stavili nogu na vrat, lisice i odveli u pritvor, gdje nije prenoćio tek  zbog pritiska javnosti.

A sada mu je stigao poziv za prekršajni sud. Policija ga, naime, tereti da je prekršio dva članka zakona. Vikom i svađom je remetio javni mir, ali ga se tereti i  za omalovažavanje ili vrijeđanje službene osobe. Za svako od navedenih dijela, ukoliko sudac odluči da je kriv, propisana je kazna od oko 200 do 800 kuna(u zakonu piše vrijednost u njemačkim markama jer zakon još iz 90-ih). Osim toga, za svako od tih dijela može dobiti i do 30 dana zatvora, a odluka je na sucu. Ročište je u četvrtak ujutro, ali Blagus je prijavljen i za kazneno djelo neovlaštenog upada u tuđi prostor.  Riječ je o kaznenom djelu u kojem se može dobiti i do godina dana zatvora, a za taj, drugi slučaj, još nije dobio nikakav poziv niti zna u kojoj je fazi

“Ekipo, Tihomiru Blagusu, našem trnjanskom heroju koji je spasio s prijateljem Savicu od poplave, bit ce ročište u četvrtak ujutro. Okupimo se pred sudom (s maskama, naravno) i iskažimo nezadovoljstvo nepravdom koja se tim ljudima čini… Umjesto da ih grad Zagreb nagradi, oni ih hoće kažnjavati… Moguć je navodno čak i zatvor od 30 dana….
Ročiste je u četvrtak, 9:30 sati, Av. Dubrovnik 8″, objavljeno je danas u grupu ”Trnje u srcu”, a građani su se odmah počeli javljati s potvrdom svog dolaska. Osim Trnjana nije za isključiti kako bi i ostali revoltirani Zagrepčani mogli stvoriti popriličnu gužvu pred prekršajnim sudom u znak podrške svom sugrađaninu, a svi su zamoljeni ukoliko mogu doći bar pola sata prije ročita koje je zakazano u 09:30.

Mora na sud! Spasio Trnje od potopa, a sada mu prijeti zatvor!

Komentari