U Areni je spremno 100 kreveta, danas se očekuje 15 pacijenata

Photo:Davorin Višnjić/PIXSEL/

Kao što je već najavljivano, zagrebačka Arena je potpuno spremna za prve pacijente koji bi iz drugih bolnica trebali biti dovezeni u podne. Liječnici i medicinsko osoblje ujutro su se zaputili ka Areni. Očekuje se petnaest pacijenata koji su do dolaska u Stacionar Arena Zagreb bili hospitalizirani su u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava (5), Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ (5) i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice (5).

Photo:Davorin Višnjić/PIXSEL/

Pacijenti su srednje životne dobi, imaju lakše kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz internetsku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Photo:Birs Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Podsjećamo, Arena je spremna za 100 pacijenata, a njen kapacitet se može povećati i za njih 270.  O njima će se brinuti 18 doktora i 50 medicinskih sestara iz navedenih bolnica.

Photo:Davorin Višnjić/PIXSEL/

“Osim osnovnih stvari imamo boce s kisikom, laboratorij u kojemu možemo napraviti krvnu sliku. Imamo radiološku opremu za napraviti rendgen i snimiti pluća, imamo i salu za reanimaciju. Nemamo respiratore jer Arena nije zamišljena da tu budu teži bolesnici, ali znamo da se pacijenti s covidom vrlo brzo urušavaju i zato moramo imati salu za reanimaciju jer moramo biti oprezni i spremni vrlo brzo intubirati pacijenta. Kada intubiramo nekoga kome se stanje pogoršalo, bit će prevezen u neku od zagrebačkih bolnica”, kazao je jučer koordinator Arene, Davor Vagić.


Komentari