Tvrtka prvoosumnjičenog Peteka u aferi Janaf već godinama sklapa milijunske poslove s Gradom Zagrebom

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka Elektrocentar Petek USKOK-ovog osumnjičenika Kreše Peteka već godinama dobro posluje i s Gradom Zagrebom, izvijestila je emisija Radio Student-a Strah od slobode.

Petek, za kojeg se sumnja da je Dragana Kovačevića, direktora Janafa, podmitio s 1,96 milijuna kuna kako bi mu sredio posao s Janafom, je s Gradom Zagrebom sklopio na desetke ugovora. Samo su poslovi ugovoreni u 2019. i prvoj polovici 2020. godine vrijedni su gotovo 30 milijuna kuna.

Među najunosnijim je poslovima koje je tvrtka Elektrocentar Petek sklopila s gradom bio onaj o izgradnji triju nadstrešnica namijenjenih skladištenju otpada na odlagalištu Jakuševac. Taj je posao sklopljen za 12.9 milijuna kuna. Ista je firma ove godine ugovorila izgradnju dugo očekivane nadstrešnice na tržnici Špansko koja je ugovorena za 4.1 milijun kuna. Taj posao nije ugovoren samostalno, već u suradnji s tvrtkom Mipek d.o.o., čiji je osnivač Mario Petek, Krešimirov sin.

Prošle je godine Petekova firma ugovorila između ostalog izvođenje javne rasvjete Zagrebačke avenije (2.5 milijuna kuna), Avenije Marina Držića (570.000 kuna) te pothodnika u ulici Hrvatske bratske zajednice (900.000 kuna).

“Poznavajući način na koji se posluje u Zagrebu, uvjereni smo da su svi poslovi ugovoreni s Petekovim tvrtkama čisti kao suza i u skladu s Bandićevim priručnikom za suzbijanje korupcije te da bi eventualna USKOK-ova istraga bila samo gubitak vremena i novca poreznih obveznika”, zaključuju iz Straha od slobode.


Komentari