TUŽNA VIJEST Napustio nas je ugledni ginekolog iz Petrove: ‘Plijenio je znanjem i osobnošću’

Foto. Cropix

U 80. godini života napustio nas je ugledni hrvatski ginekolog, prof. dr. sc. Ivan Kuvačić. Omiljeni liječnik preminuo je u četvrtak 7. travnja te je pokopan u krugu obitelji, potvrdili su ovog ponedjeljka iz Hrvatske liječničke komore.

Kuvačić je rodom iz Splita, a u Zagreb dolazi na na studij. Nakon završetka Medicinskog fakulteta, sa suprugom Olgom otišao je u Gospić u Liku gdje je napravio prve korake u liječničkoj praksi. Ginekologiju je specijalizirao sedamdesetih godina u Zagrebu te se ubrzo zaposlio u Petrovoj u kojoj je ostao raditi više od tri desetljeća.

Dr. Kuvačić bio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu u razdoblju od 2001. do 2007.godine. Nakon što je navršio 65 godina života prestaje obnašati tu funkciju. Bio je i profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je u to vrijeme radio u Petrovoj, Kuvačića je opisao kao liječnika koji je plijenio “znanjem i osobnošću”.

Komentari