Tužiteljstvo zatražilo istražni zatvor za Vjeku Sliška: Moguća opasnost od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela

Ronald Gorsic / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika zbog kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela teške tjelesne ozljede sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnijelo prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kažu u zagrebačkom tužiteljstvu.

O njihovom prijedlogu odlučit će sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu. Pritvori li Vjeku Sliška, koji se u subotu sukobio s Hrvojem Petračem i teško ga ozlijedio, završit će u Remetincu na 30 dana, pišu 24sata.

Hrvoje Petrač pretučen u centru Zagreba na putu na svadbu

Sukob Vjeka Sliške (29) i kontroveznog poduzetnika Hrvoja Petrača (64) banalne je prirode, govore nam sugovornici koji su u kontaktu s optuženim nećakom pokojnog Vjeka Sliška, ubijenog na Cvjetnom trgu 2001. godine. On negira optužbe te obrana odbija da je riječ o napadu.

“Sve je pokriveno videonadzorom i sve se jasno može vidjeti. Na snimkama se vidi da ni jedan ni drugi nisu znali da će sresti. Riječ je o smiješnoj igri sudbine i spleta okolnosti. Vjeko Sliško išao je na rođendan u hotel Esplanade, dolazi do rotirajućih vrata hotela, a iza njega je Petrač koji u tom trenutku ne može ostaviti ključ portiru da mu on parkira automobil. Tada se obraća Vjeku Slišku, ali nije shvatio o kome se radi. Sliško je onda rekao: ‘Nisam vas dobro shvatio što je problem oko parkiranja. Ja sam Vjeko Sliško…'”, rekao je sugovornik za 24sata te dodaje da ga je Petrač prvi udario.

Sliško je Petrača udario nakon što je primio udarac, a kad je Petrač pao na tlo, nastavio ga je udarati i to pred svjedocima. Da je samo koju minutu kasnije netko od protagonista došao na mjesto obračuna, ništa se, kaže nam naš sugovornik, ne bi dogodilo.

“Ne mogu ništa govoriti zbog obrane, ali mogu samo reći da nije bila riječ o napadu. Moj klijent je napadnut”, kaže Milko Križanović, odvjetnik Vjeka Sliška koji je policiju upozorio na snimke videokamera.

Policija je Sliška prijavila za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a Petrača istražuje zbog remećenja javnog reda i mira.

Ronald Gorsic / CROPIX

Komentari