Tuga u blizini Zagreba: Kad sam vidio bakicu kako krade salamu…

Pixabay

Još jedan slučaj koji je pokazao kakva je prava slika Hrvatske dolazi iz mjesta Vučine nedaleko Čazme. Prikaz je to rezultata krize koja nerijetko ljude navede na krađu.

Bjelovarska je policija danas objavila kako je nepoznata osoba u razdoblju od 1. do 10. studenog iz podruma obiteljske kuće u Vučanima ukrala dva pršuta od kojih je svaki težio 20kg. Vlasnica je slučaj prijavila policiji te je vrijednost ukradenih pršuta procijenila na 5000 kuna.

Iako je i prije bilo poznato nekoliko slučajeva krađe suhomesnatih proizvoda, osobito onih koji su domaće radnosti , ovo je preraslo u malo veće razmjere te je krađa hrane postala surova Hrvatska realnost. O tome svjedoči i podatak kako PU Bjelovarska barem jednom tjedno dobije dojavu o tome kako je uhvaćena osoba koja je u trgovini ukrala hranu. Osim činjenice kako su ljudi postali prisiljeni krasti hranu, još je gora ona koja govori da hranu kradu uglavnom osobe starije životne dobi koje su dakle, nečija majka, sestra, baka, teta ili sl., a prisiljeni su zbog nestašice počiniti zločin.

Kako piše Bjelovar.live u jednom od trgovačkih lanaca gospodin je imao prilike vidjeti stariju ženu kako pod kaputom ima nekakvu salmu. U trenutku kada je to pospremala pogledi su im se sreli, a ne zna se koga je u tom trenu bilo više sram. Starici su oči bile pune suza i pognula je glavu.

“U tom trenu kroz misli su mi proletjeli saborski zastupnici, Plenković, Milanović, predsjednica, pusti veleposlanici, brojne afere, dugogodišnje laži, prevare i krađe, avioni i kamioni…” piše Bjelovarski.live.

Dodaju ” Idućeg trenutka instiktivno sam koraknuo prema njoj. Ta je bakica na sebi nosila ispran, gotovo ofucan kaput, koji je meni odavao činjenicu da nema za bolje, podigla je glavu i uputila mi nevjerojatno tužan pogled, gospođa je vjerojatno pomislila kako ću je cinkati. Izvadio sam 100 kn i gurnuo joj u ruku, pogledala me u nevjerici, a ja sam se blago osmjehnuo i potapšao je po ramenu. Nismo prozborili ni jednu riječ, a ja sam odšetao do blagajne dok su i misli ponovno zaokupili oni lažljivi k*****i sinovi. “

Autor: Ivan Karačony


Komentari