Trzavice u zagrebačkom SDP-u uoči lokalnih izbora: ‘Maras nije dobar kandidat za gradonačelnika Zagreba’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjedništvo SPD-a, ovog tjedna raspustilo je sam vrh čak triju organizacija zagrebačkog SDP-a, što Danijelu Mlađenoviću, koji je donedavno vodio područje Črnomerec nije nikako sjelo.  Zbog navedene odluke Mlađenović je spreman ići i na Upravni sud, jer smatra da ostavka nije utemeljena. Također su smijenjeni i voditelji područja Maksimir i Sesveta.

Mlađenović je smijenjen jer navodno ne ispunjava programsko političke ciljeva, dok on tvrdi da je njegova organizacija jedna od aktivnijih te da je je smijenjen zbog Gordana Marasa, kojem se zamjerio.

“Otvoreno sam rekao da Maras nije dobar kandidat za gradonačelnika Zagreba jer ćemo izgubiti izbore. Kazao sam da neće ući ni u drugi krug. To sam izjavio na tri sastanka. Na njima su bili predsjednici lokalnih organizacija, njih 17, Maras i na jednom nedavnom sastanku je bio i Peđa Grbin”, izjavo je Mlađenović za Jutarnji.

Mlađenović je istaknuo kako bi radije podržao neovisnog kandidata, nego Marasa, s čim se ostatak očigledno nije složio.

S druge strane dio SDP-ovaca koji su upućeni u stanje u stranke u glavnom gradu, tvrde da je Mlađenović smijenjen jer ne obavlja svoj posao dobro, kao i bivši šef u Maksimiru. Za Dražena Pendeka, koji je bio predsjednik u Sesvetama tvrde da je smijenjen iz političkih razloga jer nije htio aktivirati mandat u Skupštini, čime bi Bandić izgubio većinu.

Mlađenović također tvrdi da su predsjednici organizaciju vezani za Milana Bandića ili Davora Bernardića, te da je zbog toga gradska organizacija SDP-a u problemima. Na Mlađenovićev istup komentar nisu imali niti Grbin, niti Maras, a bivši predsjednik Črnomerca uvjeren je da u SDP-u neće dugo ostati mirno razdoblje.

“Uvjeren sam kako se čeka da prođu lokalni izbori, na kojima se predviđa loš rezultat, i onda će se pokušati rušiti Peđu Grbina. Ako ga i uspiju srušiti, neće doći nitko novi tko bi sve razbucao. Nema više novih ljudi, ostali su samo oni kojima su važne isključivo njihove pozicije”, zaključio je.

 


Komentari