TRZAVICE U KOALICIJI: Grbin prigovorio Tomaševiću: ‘Očekujem da u budućnosti malo više pazi’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Imenovanje umirovljenog pedijatra Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak izazvalo je niz reakcija. Zbog kontroverznih izjava dr. Richtera u Glasu Koncila prije 11 godina, pojedinci se pitaju je li on pravi izbor za mjesto šefa spomenute zdravstvene ustanove.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručio je da se “duboko” ne slaže s ovim izborom te je poslao poruku i gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću.

Očekujem da Tomašević malo više pazi u budućnosti

“Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević donio je odluku da se za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak imenuje Darko Richter, a mi u SDP-u se s tom odlukom duboko ne slažemo. Međutim, to je u njegovoj nadležnosti i očekujemo od njega da u budućnosti malo više pazi koje će osobe biti izabrane i da si ne dopusti biranje osoba za čije stavove dio građana osjeća da ih se diskriminira. Dijeliti djecu prema tome kako su začeta za mene je potpuno neprihvatljivo”, poručio je Grbin svom koalicijskom partneru u glavnom gradu Hrvatske na konferenciji za medije.

Grbin prigovorio gradonačelniku

Nadalje, Jutarnji doznaje da je šef SDP-a u utorak prigovorio Tomaševiću i njegovom suradniku Teodoru Celakoskom zbog imenovanja dr. Richtera. No čini se da nije samo to razlog trzavica u koaliciji. Na pitanje o smjenama u upravi Zagrebačkog holdinga, Grbin kaže da bi bilo bolje da do toga nije ni došlo i da je najbitnije da Holding “profunkcionira i počne raditi ono što bi trebala biti njegova zadaća”.

Upitan misli li da je Možemo! došao nespreman na vlast u Zagreb, čelnik SDP-a odgovorio je da to pitanje treba uputiti spomenutoj platformi.

“Što se tiče imenovanja koja spadaju u sferu gradonačelnika, jasno smo rekli kada smo ulazili u koaliciju s njima, da je jedno ono što je u domeni Skupštine gdje smo u koaliciji, a drugo ono za što su građani dali povjerenje gradonačelniku na direktnim izborima. Gradonačelnik je izabrao put natječaja i mi ga u tome itekako podržavamo jer je to velika promjena u hrvatskoj politici koja bi, u pravilu, trebala donijeti bolje rezultate, ali samo želimo da se na takvim natječajima ipak ne biraju ljudi čiji stavovi za veliki broj građanki i građana naše zemlje i grada Zagreba djeluju diskriminirajuće”, zaključio je Grbin.

Komentari