‘TRESLI SU SE PROZORI, ČULO SE I PUCANJE STAKLA’ Stanari Pregradske u šoku, policija traga za bombašem

Očevid u Pregradskoj (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Od ranog jutra, zagrebačka policija “češlja” Pretogradsku ulicu kako bi rasvijetlili okolnosti sinoćnjeg incidenta. Podsjetimo, u toj je ulici oko 2.50 sati odjeknula snažna eksplozija te je oštećeno nekoliko vozila i pročelja zgrada. Ozlijeđenih osoba nema. Policijska uprava zagrebačka kratko je otkrila zasad poznate detalje događaja.

“Oko 2.50 sati, u Pregradskoj ulici, nepoznati počinitelj je najvjerojatnije aktivirao eksplozivno sredstvo uslijed čega je oštećeno šest parkiranih vozila: Kia Cerato, Nissan Qashqai, Audi A3, Smart For Four, Citroen C5 i VW Golf VII. Na okolnim stambenim objektima oštećena su pročelja. Nema ozlijeđenih osoba”, priopćili su.

Tko je počinitelj i što ga je navelo na ovaj čin, neka su od pitanja na koja policija traži odgovor. Događaj je poprilično uznemirio stanare Pretogradske.

‘Pomislili smo da su neki lopovi raznijeli bankomat’

“Jako se čula eksplozija i tresli su se prozori, a čulo se i neko pucanje stakla. Nismo to odmah povezali s našom ulicom jer smo na drugom kraju, nego prvo na što sam pomislio je da su opet neki lopovi raznijeli bankomat u blizini s obzirom na vrijeme detonacije. Ali sam vani čuo šušur. Susjedi su se počeli okupljati oko te neke velike mrlje nasred ceste”, otkrio je jedan od stanara za Jutarnji.

Detonacija je probudila i ostale, a začađeno oštećenje kolnika sve ih je šokiralo.

“Bio je dim i smrdjelo je, kao kad se pale gume. Što je bilo ne znamo. Mirna smo ulica i nemamo problematičnih susjeda, barem koliko znamo”, kaže jedna od stanarki.

Uvjereni su kako eksplozija nema nikakve veze s nijednim od susjeda te da se ne radi o vrsti upozorenja već potezu, kako kažu, “pijane budale.

Komentari