Tražili uređen centar kvarta za druženje i okupljanje, a dobivaju – park za pse

Screenshot: Facebook

Kajzerica – kvart kojeg prekriva beton, a zelenila ima tek u tragovima, žudi za promjenom i svjevrsnom oazom. Stanovnici zagrebačke Kajzerice već godinama pokušavaju dobiti lijepo uređen centar kvarta koji bi uključivao sadržaj za sve njih – mlade, stare, djecu, ljubimce. Željeli su mjesto gdje bi se svi okupili i družili. Poticiju je potpisalo više od 1000 građana.

Na Facebooku su objavili da su radovi na traženom mjestu počeli, ali ne gradi se ono što su tražili. 

Najveća livada u centru kvarta, cijela se ograđuje, no ne za centralni park, nego za park za pse. Stanovnici su u svom planu, između ostalog, predložili izgradnju parka za pse, ali diskretnog, na mjestu koje je svima pristupačno, na samom jugozapadnom dijelu livade, uz rub s Bencekovićevom. Sada će tamo, na rubu livade uz cestu biti dječji parkić. Građani smatraju kako park za pse koji obuhvaća cijelu livadu nije potreban jer Kajzerica ipak leži na nasipu kojeg posjećuje većina vlasnika pasa.

Stanovnici Kajzerice na ogradu koja se trenutno postavlja gledaju kao na još jednu prepreku do cilja, odnosno do željenog centralnog parka za stanovnike Kajzerice


Komentari