TRAŽI SE KARTA VIŠE! Na Autobusnom kolodvoru kao u špici sezone, svi bježe iz Zagreba

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL/ Ilustracija

U ponoć je nastupila na snagu rigorozna Odluka o zabrani kretanja među županijama koja će trajati sve do 8. siječnja iduće godine. Očekivano, potražnja za propusnicama ovih dana je velika, no čini se da su mnogi odlučili otputovati tik pred uvođenje navedene mjere.

Tako se sinoć na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru “tražila karta više”, zbog čega su se stvarale velike gužve. Putnici su na taj način lukavo izbjegli stres oko traženja propusnica.

Berislav Saraja iz Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika za Dnevnik je otkrio na koji će se način od danas provjeravati imaju li putnici propusnice i koja je uloga vozača autobusa u svemu tome.

“Mi za srijedu imamo prodanih karata, ali je pitanje tko će od tih putnika otputovati. Ne vjerujemo da će svi moći otputovati i sada strahujemo hoće će svi moći uopće otputovati”, kaže Saraja.

Dodaje i da će prijevoznici morati provjeravati imaju li putnici propusnice, a ukoliko ih nemaju, neće ih moći pustiti.

Pored propusnica, Saraja ističe da s Vladom još nije postignut dogovor tko će plaćati gorivo, zbog čega strahuju da od 18. siječnja neće imati mogućnosti voziti, jer sredstava nemaju.

Mi smo na koljenima, nemamo sredstava. Počele su restriktivne mjere Stožera. Nemamo ništa protiv mjera, no imamo problem jer se nama ne pomaže i ne izlazi ususret. Mi kada stojimo, imamo oko 55 posto troškova. Ovo je sada prevršilo svaku mjeru. Teško se naplatiti, jer je sve manje putnika”, rekao je.

Ako planirate ovih dana na put, pored valjanih propusnica provjerite i voze li neke linije.

Komentari