TRAGEDIJA NA MEDVEDNICI: Preminuo planinar, njegovi prijatelji su zvali pomoć, ali mu nije bilo spasa! HGSS poslao važno upozorenje

Medvednica, HGSS (Foto: HGSS/Wikipedija)

Tijekom jutra 4. srpnja na Medvednici preminuo je jedan planinar, javlja HGSS.

Pomoć su pozvali njegovi prijatelji koji su s njim planinarili na popularnoj Bikčevićevoj stazi, ali mu nije bilo spasa.

Na teren je hitno izašlo šest spašavatelja Stanice Zagreb koji su vozilima došli do najpovoljnije lokacije za pristup te su dalje nastavili pješice s opremom za spašavanje. Spašavateljima su se odmah pridružili i djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su po dolasku do unesrećenog nažalost mogli samo utvrditi da je preminuo. Tijelo planinara je nosilima transportirano do ceste gdje su ga preuzele nadležne službe, otkrili su iz HGSS-a.

Također su naglasili da je ovo tužan kraj akcije i apelirali na sve sve posjetitelje prirode da prilagode tjelesne napore svojim mogućnostima, izbjegavaju izlaganje visokim temperaturama, ponesu sa sobom dovoljno vode i pun mobitel.

Podsjećamo, identična tragedija dogodila se 16. lipnja. Tada je u jutarnjim satima u blizini planinarskog doma Puntijarka, pronađeno beživotno tijelo 50-godišnjeg planinara. O događaju smo tada kontaktirali zagrebačku policiju iz koje su nam priopćili da se najvjerojatnije radi o prirodnoj smrti.


Komentari