Tomislav Stojak: ‘Tražimo nadoknadu štete za sve poplavljene i ugrožene Rudešane’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Već godinama traje agonija mnogih obitelji zagrebačkog kvarta Rudeš zbog loše kanalizacijske mreže i sustava odvodnje. Nakon svake obilnije kiše, u njihove domove prodire voda, a gradska vlast ne radi dovoljno po tom pitanju.

Za Rudešane se stoga odlučio izboriti jedan od njih – gradski zastupnik Tomislav Stojak. On, naime, smatra da je vrijeme nebrige došlo kraju. Stoga je Gradskoj skupštini poslao dva amandmana. Jedan za rebalans aktualnog proračuna, a drugi za novi gradski proračun za iduću godinu.

Traži nadoknadu štete za sva kućanstva i sanaciju  komunalne infrastrukture. Svoje motive objasnio je na Facebooku.

“Kao gradski zastupnik, a nakon održanih sastanaka i konzultacija sa susjedima iz Rudeša, danas sam u službenu proceduru Gradske skupštine uputio amandman na rebalans gradskog proračuna za 2019. godinu kojim tražimo nadoknadu štete za sva kućanstva u Rudešu koja se već godinama bore s poplavljivanjem i uništavanjem svojih kuća i imovine radi loše gradske kanalizacijske mreže i slabe odvodnje na području našega kvarta. Posljednji puta prije samo nešto više od mjesec i pol dana desetine rudeških kućanstava su bila pod vodom (i ne samo vodom!).

Drugi amandman je na novi gradski proračun za 2020. godinu kojim se traži izvođenje radova na sanaciji i poboljšanju gradske komunalne infrastrukture na području Rudeša, s obzirom da u nju od strane gradskih vlasti desetljećima ništa nije ulagano, a broj stanovnika je višestruko narastao!


Nadam se da će gradska uprava konačno shvatiti kakvi su problemi u Rudešu, usvojiti ove konkretne prijedloge, te pokazati puno veću razinu odgovornosti prema Rudešanima nego do sada”, napisao je Stojak.

Komentari

loading...
-->