TOMAŠEVIĆEV ČOVJEK OD POVJERENJA ZA PRORAČUN: ‘Veliki posao je pred nama’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U kreiranju proračuna za Grad Zagreb za iduću godinu sudjelovat će SDP-ovac Boris Lalovac. On trenutno obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za financije i državni proračun, a prema najavi gradonačelnika Tomislava Tomaševića, proračun koji će Lalovac zajedno sa suradnicima dizajnirati za glavni grad Hrvatske bit će konkretniji, realniji i uravnoteženiji od onih koje je nekada osmišljavao Milan Bandić uz pomoć svojih suradnika, piše Jutarnji.

Za vrijeme vladavine pokojnog gradonačelnika za nedostatke financija u proračunu krivilo se Vladu, posebnu onu za vrijeme Zorana Milanovića. Zanimljivo, upravo je tada za poreznu politiku i financije bio zadužen Lalovac. Tako je od nepoželjnog čovjeka u zagrebačkoj vlasti, Lalovac postao osoba od povjerenja koja će kreirati, dakako, najvažniji dokument za 2022. godinu.

Na pitanje kako je došlo do te suradnje, Lalovac je štedio riječi.

“Nije još vrijeme. Veliki posao je pred nama oko kreiranja proračuna. Bit će vremena za razgovore”, odgovorio je za Jutarnji.

Tomašević ga je imenovao u radnu skupinu za financije. S ostalim članovima je zadužen provoditi “stručnu analizu i dati podršku gradonačelniku u procesu financijske konsolidacije” Zagreba. Tom radnom skupinom predsjeda zamjenica gradonačelnika Daniela Dolenec, a članovi su zaduženi i za to da rade na poboljšanju financijske održivosti gradskog proračuna i poduzeća.

Komentari