Tomašević žestoko napao Plenkovića: ‘Zašto i dalje držite ljestve Bandiću, što vam je dao zauzvrat?’

Patrik Macek/PIXSELL

‘Aktualnim prijepodnevom’ i uz posebne epidemiološke mjere, Hrvatski sabor danas je započeo novu sjednicu. Već od samoga početka zastupnici nisu štedjeli premijera koji im je uzvračao istom mjerom.

Tomislav Tomašević iz stranke Možemo!, Plenkovića je žestoko kritizirao zbog Bandićevog projekta na Kvatriću, kojem se zagrebačka oporba oštro protivila na Skupštini. Riječ je o projektu obnove Bloka Kvatrić, u kojem je sporno  povećanje temeljnog kapitala kroz privatnog partnera. Navedeni projekt podržao je i HDZ, što je oporbi itekako zasmetalo.

Zašto i dalje držite ljestve Bandiću dok on dela, a svi znamo kako dela?”, upitao je Tomašević Plenkovića.

“Zašto i dalje trgujete s Bandićem iako vam sad ne ovisi većina o njegovim žetončićima. Što ste dobili zauzvrat? HDZ-ovci su žestoko kritizirali to, a onda šutke izglasali. Je li to ta vaša borba protiv korupcije?”, nastavio je.

“Meni se čini da uvijek tu mora biti par zastupnika koji stalno konfabuliraju. Prije su to bili Maras i Mrak Taritaš. Pretpostavljam da je to zato, ali ja vam to nikad ne bi rekao, jer želite biti ‘wannabee’ gradonačelnik. Organizacije HDZ-a samostalno odlučuju. Aludirate tu na neku korupciju, mislite da postoji neki dogovor predsjednika vlade i gradonačelnika oko nekog projekta u nekom zagrebačkom naselju? To je malo too much, to je malo previše“, odgovorio mu je premijer. .

“Nije to odluka o nekom kvartu, nego je odluka od 125 milijuna kuna. Dostavit ću vam snimku skupštinskog zastupnika HDZ-a koji kritizira taj projekt žešće od oporbe, a onda HDZ šutke glasa za to. Niste odgovorili zašto ste se predomislili”, replicirao mu je zastupnik iz Možemo!.

“Niste mi odgovorili da li podržavate taj projekt, ovaj nakaradni model“, ponovno je premijera upitao Tomašević.


Komentari