Tomašević u potrazi za glasnogovornikom: Iz Grada najavili nove natječaje i otkrili koliko su uštedjeli na autima

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik grada Zagreba, Tomislav Tomašević, od 11 sati održava redovnu press konferenciju.

Najavili su natječaje za tri gradska ureda te pored toga još tri natječaja, dva se odnose na pročelnička mjesta, dok se otvara i natječaj za glasnogovornika Grada Zagreba, rekla je zamjenica Danijela Dolenec.

“Još imam jednu informaciju, a vezano za osnivanje radne skupine za financije Grada Zagreba. Ona je savjetodavna skupina, ja sam predsjedavajuća,  a vanjski članovi su saborski zastupnici Boris Lalovac i Damir Bakić“, dodala je Dolenec.

Radna skupina radit će pro bono, naglasila je Dolenec.

Tomašević je rekao da nastavljaju sa natječajima za uprave gradskih poduzeća i dodao kako raspisuju natječaj za upravu Velesajma.

U tijeku je i javna nabava za 50 vozila, nakon što je Tomašević poništio nabavu za njih 150.

“Trošak će za iduće tri godine biti 5,4 milijuna kuna bez PDV-a”, rekao je Tomašević.

O biootpadu i Pripuzu

Novinari su mu postavili pitanje o biootpadu.

“Raspisali smo natječaj jer grad nema svoju kompostanu, potrebna je suradnja s privatnim sektorom, odabrat ćemo najpovoljniju ponudu, odluka još nije donesena, provjerava se tehnička dokumentacija. Ne mogu komentirati detalje dok dokumentacija ne bude gotova, bit će gotova za mjesec dana. Iako je propala javna nabava za biooptad prije izbora, on se nije gomilao na ulicama, uz kratkoročna rješenja sa Zrinjevcem smo nekako uspjeli prebroditi tu situaciju”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i hoće li na natječaju izabrati Petra Pripuza i C.I.O.S. koji su najpovoljniji.

“Već sam rekao, raspisali smo natječaj, dok grad nema kompostanu, potrebna nam je suradnja, sukladno Zakonu o javnoj nabavi donijet ćemo odluku i izabrati najpovoljniju ponudu”, objasnio je Tomašević.

O Festivalu slobode

“Bili su predstavnici Stožera Grada Zagreba na Trgu. Bila je i policija. Policijski načelnik PU zagrebačke me izvijestio da se pregledavaju snimke. Kao što znate skup nije bio prijavljen“, rekao je gradonačelnik o Festivalu.

Govorio o žičari

“Trebali smo jučer imati sastanak Butković i ja, ali nismo. Čekamo novi termin. Odvija se komunikacija da riješimo problem. Paralelno, idemo dalje s javnim natječajem. Žičara svako malo mora raditi kako bi se jamstveni rok poštivao. Zet radi na natječaju”, rekao je Tomašević.

To što prije rekao je da se nada da će biti u roku od tjedan dana.

Glomazni otpad i drobilice

“Taj postupak je što se tiče dozvola u tijeku. Količina glomaznog otpada koje Čistoća kupi po ulicama je povećana, dosta povećana u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tražimo nova kratkoročna rješenja. Skladišta se dosta brže pune”, objasnio je gradonačelnik.

Crkva na Savici

“On se očito vuče već 15 godina. Ministarstvo je donijelo odluku o poništenju dozvole. Mi ćemo obnoviti povjerenstvo koje će pokrenuti postupke imovinske pravne vezano uz vjerske zajednice”, objasnio je Tomašević.


Komentari